Baruwang Jeung Nyiruan

Aya baruwang ditapuk nyiruan, kacida napsuna, murang-mareng ka sakur nu deukeut, ku manehna dinebrak-abrik, ngamuk ngenca-ngatuhu. Tina bawaning motah ngamběkna, amběkannana kaämbeu ku nyiruan loba, pada napuk kabeh sarta pada nyeureud. Tina geus hanteu katahan nyěrina, baruwang lumpat nutupan ceuli, jadi nyiruan katinggaleun, baruwang salamět.

Hartina dongeng iyeu: lamun maneh dinyènyëri ku kanca, hade sabar heula bae, lamun gancang malės kabawa ku napsu, luwangna sok tara meunang, malah tambah nyěri bae.