Buka ménu utama

Wikiquote β

Méméd Sastrahadiprawira

Salah sahiji karyana

Mantri JeroÉdit

Bubuka
Rebun-rebun halimun pasusun-susun // rarimbunan tatangkalan // wawangunan jeung kakayon siga disangsangan kasang // sasampayan boéh rarang.[1]
Raong hayam kongkorongok, sorana palambat-lambat // ti langit beulah wétan marabat pating arudat – balebat // cét manuk disarada, manuk cacing cangkurileung // témbalan jeung saéran, ngabagéakeun katineung: Ayana ngagebur hurung.[1]

Kinanti
Gunung-gunung semu ngungun // pasir siga nu prihatin // alum sugri tatangkalan // kawas nu marilu sedih // mangnineungkeun ka ajengan // rék ditilar ku kakasih.[2]
Biheung bulan biheung taun // iasa patepang deui // jeung anu rék ngalalana // indit sepi nu disungsi // angkat samar nu ditéang // sumangsang ka kersa Gusti.[2]

Maskumambang
Aduh Gusti naha kaniaya teuing // teu aya rasrasan // sim abdi dituding-tuding // ngalampahkeun kahinaan[1]
Biheung teuing moal kumelendang deui // kabawa ku kadar // katarik ku milik diri // unggah ka balé watangan[1]
Tapi najan buang jauh gantung tinggi // tetep nya percaya // kana kaberesihan diri // da henteu rumaos dosa[1]
Ngan sakadar enggeus némbongkeun kaasih // ngambat sipat anak // bijil tina ati suci // medal tina kaweningan[1]
Sugan tea mah moal dibeuli ku pati // ditumpang ku nyawa // duh Gusti Robbul Idjati // mugi kersa nangtayungan[1]
....

Di Wikipedia gé aya artikel ngeunaan:

RujukanÉdit

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 Rini Anggraini, 2013. Laporan Baca Karya Sastra Balai Pustaka “Mantri Djero”. Bandung: FIB Universitas Padjajaran
  2. 2,0 2,1 Ajip Rosidi, 2009. Ngalalang Kasusastraan Sunda. Bandung: PT. Kiblat Buku Utama