Ucing Jeung Titiran

Aya titiran ngopenan kalakuan ucing, unggal-unggal powe anakna sok dipindah-pindah, cek titiran teh: Ucing, maneh naha reya teuing akal, ngarah kasalamĕtan anak teh, ulah datang ka dinyĕnyĕri ku satru, saha nu mapatahan ati-ati kitu?

Ucing ngawangsul: Kanyaho sorangan bae, taya nu mapatahan; balikan maneh, saingĕt kami, teu kapanggih mindah-mindah anak, nu matak rĕmĕn sok dicokot ku jĕlĕma jeung ku kami.

Hartina iyeu dongeng: jalanan yatna kudu ngawaskeun kasalahan anu sejen, eta ngaran kapintĕran, nu hade nu goreng beunang dipake conto.

__________